Benodigdheden voor 4 personen
- 25 draadjes saffraan
- 1 liter hete bouillon
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram carnoli rijst
- 300 gram verse spinazie blaadjes
- 80 gram geraspte pittige kaas
- 15 gram boter
Bereiding
- Roer de saffraan door de hete bouillon, en zet apart.
- Snijd de bleekselderij fijn en versnipper de ui en knoflook. Bak dit rustig tot de selderij zacht is en de ui lichtbruin. Voeg de rijst toe en bak deze al roerende een paar minuten mee. Voeg wat bouillon toe en roer door tot de rijst verzadigd is. Herhaal tot alle bouillon verwerkt is.
- Roer de spinazie door de rijst als deze bijtgaar is. Haal de pan van het vuur, voeg boter en kaas toe en roer dit door. Laat alles 3 minuten rusten met de deksel op de pan en serveer. Geniet!
Gebasseerd op een recept van foody.nl.