Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout*
- 1½ theelepel bakpoeder
- Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten)
- Schepje lijnzaad/pompoenpitten
- Handje rauwe cacaonibs
- Zout
*Varieer gerust met het meel. Boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa- meel zijn allen geschikt.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- ‘Verpulver’ de havermout in de keukenmachine tot meel en zet apart in een kom.
- Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een glad beslag.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree.
- Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Roer tot slot de ongebrande noten, zaden/pitten en de cacaonibs erdoor.
- Giet het mengsel in de cakevorm (ingevet blik) en zet in de oven. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten af.
- Als de bovenkant van het brood te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
- Check of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog wanneer deze er weer uit gehaald wordt? Dan is het brood klaar.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.