Spinazie broccoli soep met kurkuma

Een heerlijke groene soep vol met ingrediënten die goed zijn voor het immuunsysteem. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram gewassen spinazie
  • 300 gram broccoli
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • Stukje verse gember
  • 1 chili peper
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak
  • Pompoenpitten
  • (Kokos)yoghurt
  • Olijfolie


Bereiding

  • Snijd de broccoli (inclusief stronk) in stukken, versnipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember en de chili peper fijn.
  • Fruit de ui, gember, knoflook, kurkuma poeder en chili peper in een grote (soep)pan in olijfolie. 
  • Voeg de broccoli toe en bak even mee.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de spinazie toe en kook kort mee.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe.
  • Laat de soep nog een paar minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de soep met een lepel (kokos)yoghurt en geroosterde pompoenpitten.