Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram gewassen spinazie
- 300 gram broccoli
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- Stukje verse gember
- 1 chili peper
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 750 ml groentebouillon
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
- Pompoenpitten
- (Kokos)yoghurt
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd de broccoli (inclusief stronk) in stukken, versnipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember en de chili peper fijn.
- Fruit de ui, gember, knoflook, kurkuma poeder en chili peper in een grote (soep)pan in olijfolie.
- Voeg de broccoli toe en bak even mee.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de spinazie toe en kook kort mee.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe.
- Laat de soep nog een paar minuten doorkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met een lepel (kokos)yoghurt en geroosterde pompoenpitten.