Tips voor de weerstand

Het immuunsysteem, ofwel de weerstand, is het unieke verdedigingsmechanisme van ons lichaam. Het houdt indringers buiten, spoort schadelijke stoffen op én maakt ze onschadelijk.

Een gezonde levensstijl beïnvloedt de weerstand positief. Volwaardige voeding, regelmatig bewegen en een goede balans tussen inspanning en ontspanning zijn hiervoor belangrijke ingrediënten. Het lukt echter niet altijd om zo gezond te leven, daarom kan onze weerstand soms wel wat hulp gebruiken.

Tips voor de weerstand

Beweeg, met mate

Voor ondersteuning van de weerstand is het belangrijk om dagelijks een half uurtje te bewegen, zoals wandelen of fietsen. Dit zorgt ervoor dat immuuncellen in het lichaam kunnen circuleren. Grote inspanning zorgt voor een hogere aanmaak van vrije radicalen die lichaamsprocessen kunnen verstoren en zo het immuunsysteem onder druk zetten.

Eet, kleurrijk

Anti-oxidanten geven groenten en fruit kleur en helpen te beschermen tegen vrije radicalen. Voor de weerstand zijn de anti-oxidanten vitamine C en E van belang, net zoals de mineralen selenium en zink. Een ovenschotel met paprika, wortels, broccoli, rode ui en pompoen zorgt voor een mooi pallet én voor de juiste voedingsstoffen.

Tip: Geniet van een kleurrijke, smakelijke herfstsalade!

Drink, zonder toevoegingen

Water is de beste keuze voor het immuunsysteem. Andere drankjes als alcohol en fruitdrankjes kunnen veel suiker bevatten. Suiker verlaagt de activiteit van witte bloedcellen en die hebben we juist nodig voor de weerstand. Water zorgt voor een goede hydratatie. Als het lichaam voldoende vocht bevat kunnen de witte bloedcellen actiever bewegen.

Kies de juiste supplementen, van de juiste kwaliteit

Voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op het immuunsysteem zijn bijvoorbeeld vitamine C, vitamine D en zink of een kruid zoals echinacea. Bij de keuze van een supplement is de kwaliteit belangrijk, het gaat er vaak vooral om dat het lichaam voldoende kan opnemen.

Daarom biedt Solgar:

  • Ester-C PLUS – vitamine C met Turbo, in verschillende doseervormen. Van capsules tot tabletten en van bruispoeder tot immuuncomplex.
  • Vitamine D uit verschillende bronnen en in verschillende doseervormen. Van capsules tot tabletten en druppels.
  • Zink in de best opneembare vormen.